سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۳
کد مطلب : 2983
جالب است ۰
کارآمد خبر: خبرنگار اعزامی به شانگهای : نمایشگاه بین‌المللی خودروی شانگهای ۲۰۲۵ که این روزها در حال برگزاری است، به ویترینی از آینده صنعت خودروی جهان تبدیل شده؛ آینده‌ای که برای مصرف‌کنندگان ایرانی بیش از آنکه قابل دستیابی باشد، شبیه رویایی دوردست به نظر می‌رسد.
نمایشگاهی با طعم حسرت خودرویی
در این نمایشگاه، شرکت‌های بزرگ و نوظهور جهانی، خودروهایی با فناوری‌های پیشرفته و طراحی‌های خیره‌کننده عرضه کردند. دستاوردهای صنعت خودروی جهانی که در شانگهای به نمایش درآمده، اما برای مصرف‌کنندگان ایرانی تنها یک پیام دارد: حسرتی بزرگ از دهه‌ها عقب‌ماندگی در رشد و توسعه خودروسازی داخلی. نمایشگاه شانگهای به‌روشنی نشان داد که خودروسازان ایرانی بی‌اغراق، نزدیک به نیم قرن از استانداردهای جهانی فاصله دارند. برندهای بزرگ و حتی نوپای جهانی، در این واقعه، خودروهایی با فناوری‌های هوشمند، رانندگی خودران، سیستم‌های ارتباطی پیشرفته و قوای محرکه برقی یا هیبریدی را به رخ کشیدند.

این نمایشگاه که با زرق‌و‌برق و خیره‌کنندگی تولیدکنندگان جهانی، به‌خصوص چینی‌ها افتتاح شد، حکایت از فاصله عمیق میان تولیدات داخلی و استانداردهای روز دنیا دارد. این فاصله عمیق به‌طور حتم برای بسیاری از بازدیدکنندگان ایرانی، از جمله مدیران و فعالان صنعت خودرو که در نمایشگاه حضور پرشوری داشتند، قابل‌درک خواهد بود.

همان‌طور که عنوان شد، نمایشگاه بین‌المللی خودروی شانگهای ۲۰۲۵، بیش از آنکه تنها صحنه‌ای برای معرفی جدیدترین محصولات خودروسازی جهان باشد، تصویری روشن از آینده این صنعت را ترسیم کرده است؛ آینده‌ای که چین نه‌تنها در آن نقش‌آفرین است، بلکه  پرچمداری این صنعت را به دست گرفته است. بدین ترتیب رویداد خودرویی شانگهای به نمادی از قدرت‌نمایی چین و تثبیت جایگاه این کشور به‌عنوان رهبر جدید صنعت خودرو در جهان تبدیل شده است.

این نمایشگاه به‌روشنی نشان داد که مسیر جهانی صنعت خودرو به سوی برقی شدن، هوشمندسازی و تغییر بنیادین در مدل‌های حمل‌ونقل حرکت می‌کند؛ روندی که خودروسازان ایرانی، بی‌اغراق، هنوز در آغاز راه آن نیز قرار نگرفته‌اند.

این نمایشگاه که هر دو سال یک بار تکرار می‌شود، در فضایی بالغ بر ۳۶۰هزار متر‌مربع برگزار شد و بیش از هزار شرکت خودروسازی و قطعه‌سازی از سراسر دنیا در آن حضور داشتند. غرفه‌هایی مملو از نورپردازی‌های خیره‌کننده، جلوه‌های بصری مدرن، نمایش خودروهای مفهومی که گویی از آینده آمده بودند، تصویری ارائه کرده‌اند که نه‌تنها با نیازهای امروز جهان، بلکه با خواسته‌های فردای بشر نیز هماهنگ است. آنچه در این نمایشگاه به‌روشنی دیده می‌شد، حضور پررنگ خودروسازان کوچک و کمتر‌شناخته‌شده چینی بود؛ شرکت‌هایی که طی یک دهه گذشته در سایه هیاهو و بلندپروازی برندهای اروپایی، آمریکایی و ژاپنی کمتر به چشم می‌آمدند، اما امسال به غول‌های صنعت خودروسازی بدل شده بودند؛ به‌گونه‌ای که چشم برداشتن از محصولات نوآورانه آنها دشوار بود. 

در این میان، مدیران و برخی از دست‌اندرکاران صنعت خودروی ایران که از نزدیک شاهد این رویداد بودند، بیش از پیش با واقعیتی تلخ روبه‌رو شدند: خودروسازی داخلی، حتی در مقایسه با نسخه‌های اقتصادی و ارزان‌قیمت چینی، فاصله‌ای معنادار در کیفیت، فناوری و طراحی دارد. آنچه در غرفه‌های نمایشگاه شانگهای به چشم می‌آمد، خودروهایی با امکاناتی چون رانندگی نیمه‌خودکار سطح ۳، سیستم‌های هوش مصنوعی، باتری‌های فوق سریع شارژ و مواد سازگار با محیط زیست بود؛ امکاناتی که برای مصرف‌کنندگان ایرانی، هنوز هم بیشتر در حد آرزو باقی مانده‌اند.

بررسی اجمالی خودروهای رونمایی‌شده در نمایشگاه شانگهای نشان می‌دهد که تمرکز اصلی خودروسازان بر چند محور کلیدی بوده است: الکتریکی شدن کامل یا گسترده، ارتقای قابلیت‌های خودران‌ و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در تعامل با راننده.

مدل‌هایی چون Nio ET9 با توانایی رانندگی کاملا خودکار، خودروی XPeng Mona با سیستم هدایت مبتنی بر هوش مصنوعی‌ و آئودی Q6 e-tron، نمونه‌هایی از این پیشرفت‌ها بودند.  اما غرفه گروه خودروسازی چری بیش از دیگر غرفه‌های تولید‌کنندگان چینی در این نمایشگاه خودنمایی می‌کرد؛ غرفه‌ای بزرگ با تعداد زیادی خودرو و روبات‌های انسان‌نما و سگ‌نما.

حضور گسترده شرکت چری در نمایشگاه شانگهای، جلوه‌ای از عزم این خودروساز برای گسترش نفوذ جهانی و رقابت با برندهای مطرح بین‌المللی تعبیر می‌شود.

چری در این رویداد ۵۳ مدل از پنج برند زیرمجموعه خود یعنی چری، اکسید، جتور، iCAR و لوکسید‌ را معرفی کرد. کمپانی چری که نسبت به دیگر خودروسازان چینی در ایران، سابقه طولانی‌تری دارد، در نمایشگاه امسال، ۱۶ مدل از برند اصلی خود را رونمایی کرد. در میان این محصولات به طور شاخص خودروهایی همچون نسخه احیاشده از سری QQ، سدان فنگیون A9 و تیگو ۹ لانگ، توجهات بیشتری را به خود جلب کردند. مجموعه خودروهای چری به‌طورکلی طیف گسترده‌ای را در بر می‌گیرند. از خودرو‌های مجهز به موتور درون‌سوز گرفته تا مدل‌های هیبریدی و تمام‌برقی که نشان‌دهنده تلاش چری برای پاسخ‌گویی به نیازهای مختلف بازار و حرکت به‌سوی آینده‌ای پایدارتر در صنعت خودرو است.

برند اکسید در این نمایشگاه از سدان برقی Exlantix ES مدل ۲۰۲۵ و یک کانسپت جذاب به نام تیانجی رونمایی کرد. جتور نیز مدل Traveller با عنوان «Interstellar Guardian» و G900 را معرفی کرد که ویژه مسیرهای خارج از جاده طراحی شده‌اند. در همین حال، برند iCAR نیز رنگ‌های جدیدی برای مدل V23 خود ارائه داد و همزمان از کانسپت‌های جدیدی در قالب پیکاپ و… پرده برداشت. طبق اطلاعاتی که چری در اختیار خبرنگاران قرار داد، این گروه در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۴ موفق به فروش ۶۲۰هزار دستگاه شد که از این تعداد، ۲۵۵هزار دستگاه به بازارهای بین‌المللی صادر شده است. طبق فهرست برندهای برتر هورون ۲۰۲۴، ارزش برند چری حدود ۲۵۰میلیارد  یوآن (معادل تقریبی 3.45میلیارد دلار آمریکا) برآورد شده است. این شرکت اکنون جزو سه خودروساز برتر چینی در سطح جهانی محسوب می‌شود.

در روز رونمایی از محصولات این شرکت، رئیس هیات‌مدیره، یین تونگیوئه، چهار حوزه کلیدی تمرکز شرکت را «برقی‌سازی»، «هوش مصنوعی»، «پایداری» و «جهانی‌سازی» عنوان کرد. چری در حال توسعه فناوری‌های نوین باتری و موتور، سیستم‌های رانندگی هوشمند و استفاده از مواد پایدار است.

آرایش جدید بازار جهانی
نمایشگاه خودروی شانگهای ۲۰۲۵ (Auto Shanghai 2025) که از ۲۳ آوریل برگزار شد و تا ۲ مه ادامه دارد، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای خودرویی جهان، صحنه‌ای برای نمایش نوآوری‌های چشمگیر صنعت خودروسازی، به‌ویژه در حوزه خودروهای برقی، هیبریدی و فناوری‌های هوشمند است. از خودروهای شاخص نمایشگاه می‌توان به NIO ET9 اشاره کرد. این کراس‌اوور کوپه با کابین دیجیتال ۴بعدی، صندلی‌های ماساژور و سیستم پخش مناسب، تجربه‌ای سینمایی و چندحسی را برای سرنشینان فراهم کرده است. خودروی شاخص بعدی نمایشگاه شانگهای 2025، Zeekr 9X اولین SUV لوکس برقی با قابلیت رانندگی خودران سطح ۳ در چین، مجهز به سیستم G-Pilot و فناوری هوش مصنوعی پیشرفته بود که توجه بسیاری از رسانه‌ها را به خود جلب کرد. اما Lynk & Co 900 SUV بزرگ پلاگین هیبریدی با برد ترکیبی ۱۴۴۳ کیلومتر و قدرت سیستم تا ۸۸۴ اسب‌بخار است، که بیش از ۴۰هزار پیش‌سفارش دریافت کرده است.

Leapmotor B01 سدان برقی اقتصادی با برد ۵۱۰ تا ۶۰۰کیلومتر و شارژ سریع ۸۰۰ولتی، طراحی‌شده برای نسل جوان با فناوری‌های پیشرفته نیز از دیگر خودروهای شاخص نمایشگاه معرفی شده است. همچنین Huawei Maextro S800 خودرویی با طراحی آینده‌نگر و فناوری‌های پیشرفته، که توجهات زیادی را به خود جلب کرد نیز از جمله خودروهای شاخص بود. به سراغ بی‌وای‌دی می‌رویم. این خودروساز نیز محصول BYD Dynasty D SUV لوکس برقی با طراحی سنتی و فناوری‌های مدرن را که در نمایشگاه معرفی شد، به‌عنوان دستاورد جدید خود به دنیا معرفی کرد.

XPeng خودروی پرنده خودرویی مفهومی با قابلیت پرواز که نشان‌دهنده آینده حمل‌ونقل هوایی شهری است نیز بسیاری از توجهات را در نمایشگاه به خود جلب کرد.

اما در این نمایشگاه تجربه‌های چندحسی در خودروها نمود پیدا کرده بود، به‌طوری‌که برخی خودروها با امکاناتی مانند صندلی‌های متحرک هماهنگ با فیلم‌ها، سیستم‌های پخش رایحه و کابین‌های دیجیتال پیشرفته، تجربه‌ای متفاوت برای سرنشینان فراهم می‌کنند. همچنین برخی خودروسازان از آشپزخانه‌های مدرنی در خودروهای خود رونمایی کردند، به‌طوری‌که خودروی Rox 01 با آشپزخانه کامل در قسمت عقب، شامل یخچال، سیستم گرم‌کن آب و تجهیزات پخت غذا، برای علاقه‌مندان به کمپینگ طراحی شده است.

نمایشگاه خرس و گل
در نمایشگاه خودروی شانگهای ۲۰۲۵، برخی خودروسازان چینی با استفاده از طراحی‌های غیرمعمول و خلاقانه، خودروهایی با پوشش‌های پشمالو و تزئینات گل و گیاه به نمایش گذاشتند. به عنوان مثال، شرکت Wuling مدل Miniev را با پوششی شبیه به کاپی‌بارا، بزرگ‌ترین جونده جهان، ارائه کرد. این طراحی الهام‌گرفته از محبوبیت روزافزون کاپی‌باراها به‌عنوان حیوانات خانگی در چین است.

همچنین، خودروی Zhiji 2LS6 با رنگ صورتی، گوش‌های گربه‌ای و دمی شبیه به گربه، توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد.

این نوع طراحی‌ها نشان‌دهنده تمایل خودروسازان چینی به جلب توجه و ایجاد تجربه‌های متفاوت برای مشتریان است. استفاده از عناصر طبیعی مانند پوشش‌های پشمالو و تزئینات گل و گیاه، بخشی از روند طراحی‌های خلاقانه و غیرمعمول در صنعت خودروسازی چین است. ختم کلام اینکه نمایشگاه بین‌المللی خودروی شانگهای ۲۰۲۵ به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای خودرویی جهان، صحنه‌ای برای نمایش نوآوری‌های چشمگیر صنعت خودرو، به‌ویژه در حوزه خودروهای برقی، هیبریدی و فناوری‌های هوشمند بود.
https://karamadkhabar.ir/vdcd.j0x2yt0nsa26y.html
نام شما
آدرس ايميل شما