کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کوتاه شدن دست واسطه‌ها با اصلاح قیمت خودرو

4 آذر 1403 ساعت 22:04

 کارآمد خبر: رئیس انجمن صنایع همگن نیروی محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: کسانی از اصلاح قیمت‌های خودرو ناراضی هستند که به دنبال گرفتن خودرو از کارخانه و فروش آن در بازار و سود بردن بیشتر از رانت هستند.


محمدرضا نجفی منش در مصاحبه با صدا و سیما افزود: به دلیل اختلاف زیاد قیمت خودرو از کارخانه تا بازار، در حال حاضر حدود ۷۰۰ هزار خودرو توسط مصرف کننده غیر واقعی خریداری و در پارگینک‌ها انبار شده و منتظر افزایش قیمت هستند تا از فروش، سود بیشتری عایدشان شود.

وی گفت: انتظار داریم با اصلاح اخیر قیمت‌های خودرو، قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها درست شود، که به تبع آن میزان تولید، افزایش و قیمت بازار پایین می‌آید. 

نجفی منش اضافه کرد: قیمت‌گذاری دستوری و سیاست‌های غلط دولت و مجلس در عرصه خودرو موجب شده است که اکنون خودروسازان کشور با زیان روبرو شوند. 

وی در رابطه با عرضه خودرو در بورس هم گفت: عرضه خودرو در بورس آخرین راهکار است؛ کار درستی که در همه جای دنیا مرسوم است به این روش است که خودرو توسط خودروساز قیمت گذاری و عرضه می‌شود؛ بنابراین ما هم می‌توانیم با الگو برداری از کشور‌های پیشرفته؛ قیمت گذاری و عرضه خودرو را به خودروسازان واگذار کنیم که این بهترین روش رونق بازار است.

رئیس انجمن صنایع همگن نیروی محرکه و قطعه سازان خودرو افزود: اگر میزان تولید افزایش یابد، فاصله قیمت کارخانه تا بازار هم کم می‌شود در چنین شرایطی واسطه‌ها برای اینکه کمتر زیان کنند خودرو‌های دپو شده را با قیمت‌های پایین‌تر روانه بازار می‌کنند مانند اتفاقی که سال ۹۰ کشور تجربه کرد؛ در آن زمان تولید افزایش یافت,، اما متقاضی کمتر شد و خودروسازان مجبور شدند که خودرو‌های خود را به روش‌های اقساطی و چکی به مشتریان بفروشند. 

نجفی منش با اشاره به اینکه بازار خودرو هم اکنون بازار کاذبی است گفت: در حال حاضر متقاضیان خرید خودرو به دنبال سود بردن از اختلاف قیمت هستند بنابراین اگر تولید افزایش پیدا کند و اختلاف قیمت کمتر شود و واسطه‌ها کمتر سود ببرند‏‌, این صنعت به حالت عادی خود بر می‌گردد.

وی ادامه داد: بر اساس آمار اعلامی، سال ۱۴۰۱ هفت میلیون خودرو در کشور معامله شد، از این تعداد فقط یک میلیون خودرو توسط خودروسازان و با دخالت برخی از نهاد‌ها فروخته شد و شش میلیون معامله توسط مردم و در بازار آزاد بدون کمترین شکایتی صورت گرفت، اگر این روش درست مدیریت شود و خودرو به دست مصرف کننده واقعی برسد به نفع عموم مردم خواهد بود.

نجفی منش گفت: اصلاح قیمت خودرو، افزایش تولید را به دنبال خواهد داشت در این صورت زیان خودروسازان کمتر و بدهی آنها به قطعه سازان هم به حداقل خواهد رسید.

وی گفت: دهه ۷۰ تا اوایل دهه هشتاد، اتفاق خوبی در کشور رخ داد، در آن زمان قیمتی که وجود داشت قیمت حاشیه بازار بود و ۱۳ سال با وجود افزایش قیمت نهاده ها، قیمت خودرو ثابت ماند یا به صورت جزیی افزایش یافت؛ جالبتر اینکه بعضا قیمت بازار کمتر از قیمت کارخانه بود بنابراین اگر تجربه دهه ۷۰ را دوبار تکرار کنیم خودرو با قیمت واقعی به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد ضمن اینکه دست واسطه‌ها و دلالان هم از این بازار کوتاه می‌شود.

نجفی منش با اشاره به اینکه صنعت خودرو سازی جزء صنایع پیشران هر کشور است، افزود: نخستین صنعتی که در ایران تحریم شد صنعت خودروسازی، اعم از قطعه سازی و مواد اولیه آن بود نه واردات خودرو. 

نجفی منش افزود: رقابتی کردن خودروسازان راهکار دیگر است که می‌تواند این صنعت را رونق بخشد کاری که در همه جای دنیا مرسوم است؛ اگر دولت اجازه دهد که ساز و کار بازار، عرضه و تقاضا را تعیین کند نتیجه بهتری خواهیم گرفت,، زیرا هر جایی که دولت در قیمت گذاری دخالت داشته نتیجه مطلوبی به دست نیامده است.

رئیس انجمن صنایع همگن نیروی محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: بعد از تحریم صنعت خودرو، با توجه به ظرفیت‌های موجود کشور، نه تنها این صنعت تعطیل نشد بلکه تولید را در مقطعی افزایش هم دادیم اگر دولت اجازه دهد که خودروسازان خودشان قیمت گذاری کنند، خودشان عرضه کنند و از نظر کمیت و کیفیت با خودروسازان داخلی و خودرو‌های وارداتی رقابت داشته باشند شاهد رشد این صنعت خواهیم بود.


کد مطلب: 2435

آدرس مطلب :
https://www.karamadkhabar.ir/news/2435/کوتاه-شدن-دست-واسطه-ها-اصلاح-قیمت-خودرو

کارآمد خبر
  https://www.karamadkhabar.ir