کارآمد خبر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با اقداماتی که انجام شده، ۱۰هزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران نسبت به سال قبل اضافه شده است، اما متأسفانه در همین مدت ۵۶۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع قبلی آب را از دست دادهایم.
تهران وارد پنجمین سال خشک شد
21 آبان 1403 ساعت 20:06
کارآمد خبر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با اقداماتی که انجام شده، ۱۰هزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران نسبت به سال قبل اضافه شده است، اما متأسفانه در همین مدت ۵۶۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع قبلی آب را از دست دادهایم.
به گزارش کارآمد خبر، محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در نشستی خبری اظهار داشت: بارشهای استان تهران در یکسال نرمال 280 میلیمتر است، اگر در یکسال آبی بارشهای تهران کمتر از این میزان باشد، از نظر هواشناسی سالی خشک داریم.
وی افزود: اکنون در پنجمین سال خشک متوالی در استان تهران هستیم؛ این درحالی است که بررسی آمار 50ساله تهران نشان میدهد ریتم خشکسالی و ترسالی در این استان بهصورتی بوده که همواره بعد از دو سال خشک، ترسالی آغاز میشده است؛ اما برای اولین بار در نیمقرن اخیر، پنج سال خشک متوالی را در تهران سپری میکنیم.
اردکانی با بیان اینکه "تأثیر خشکسالیها در ذخایر آبی سدهای تهران مشخص است"، گفت: در سنوات گذشته همواره 60درصد تأمین آب تهران از منابع سطحی و 40 درصد از منابع زیرزمینی انجام میشد اما ظرف دو سال اخیر این نسبت عکس شده است و اکنون 60درصد تأمین آب از منابع زیرزمینی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: با وجود تمامی مشکلات و محدودیتها، آب حتی یکخانه نیز در استان تهران طی سالهای اخیر بهخاطر کمبود آب قطع نشده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: با اقداماتی که انجام شده، 10 هزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران نسبت به سال قبل اضافه شده است، اما متأسفانه در همین مدت 5600 لیتر بر ثانیه از منابع قبلی آب را از دست دادهایم.
وی اضافه کرد: برنامههای مدونی داریم که بتوانیم 60 هزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران در سالهای آینده اضافه کنیم.
اردکانی در خصوص ترکیب مشترکان آب شرب در تهران گفت: 5 درصد مشترکان بدمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو، مصرف آب دارند، 62 درصد پرمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو مصرف میکنند و 33 درصد مشترکان خوشمصرف هستند که برابر با الگو یا کمتر از آن، مصرف آب دارند.
وی ادامه داد: الگوی مصرف آب در تهران 12 مترمکعب در ماه برای هر خانوار است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: مصرف هر شهروند تهرانی 250 لیتر در شبانهروز است که رقم بسیار بالایی است، اگر هر شهروند 20درصد از مصرف خود را کاهش دهد، تابستان سال آینده را بدون مشکل سپری خواهیم کرد.
وی افزود: در 19 مردادماه امسال مصرف لحظهای آب در تهران به 60 هزار لیتر بر ثانیه رسید و در یکروز 4 میلیون مترمکعب آب در تهران مصرف شد، که رقم بیسابقه و رکوردی عجیب برای 50 سال اخیر محسوب میشود؛ رسیدن به این آمار مصرف در روزهای تابستان، نگرانکننده است.
اردکانی اذعان داشت: دخل آب کم است و بهناچار باید خرج آب را هم کم کنیم، یعنی باید در شرایط کمآبی، با سازگاری با شرایط فعلی، کمتر مصرف کنیم و از مصارف غیرضروری بپرهیزیم.
وی ادامه داد: تهران دیگر ظرفیت افزایش جمعیت ندارد، باید بر اساس محدودیت منابع آبی تهران، روی روند افزایش جمعیت این استان، بازنگری شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام اینکه "جایگزینی آبهای نامتعارف را در دستور کار داریم"، گفت: هر صنعتی که متقاضی دریافت پساب بههرمیزان باشد، آمادگی تخصیص پساب را برای آن صنعت داریم؛ این مسئله در برنامه هفتم توسعه هم تأکید شده است که صنایع باید بهسمت تأمین آب از منابع نامتعارف از جمله پساب بروند.
وی افزود: 547 میلیون مترمکعب پساب در تهران تولید میشود که ظرفیت مناسبی برای جایگزینی آبیاری فضای سبز و تأمین آب صنایع است.
اردکانی از بهرهبرداری از 6 تصفیهخانه جدید فاضلاب تا پایان سال در تهران خبر داد و گفت: امسال 10 هزار و 500 میلیارد تومان در حوزه فاضلاب و 14 هزار میلیارد تومان در حوزه آب تهران، پروژه جدید به مدار بهرهبرداری وارد میشود.
کد مطلب: 2379