به گزارش کارآمد خبر،حمید حسینی، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که در سالیان گذشته اثر اتفاقات سیاسی و امنیتی در بازار ارز بالا بود، گفت: هماکنون نیز با رخدادهای سیاسی مانند شهادت سیدحسن نصرالله، اگرچه بازار ارز دچار نوسان میشود؛ اما دامنه تاثیرگذاری آن کم و موقتی است.
وی افزود: در یک سال و نیم اخیر شاهد اتفاقات سیاسی بسیاری در کشور و منطقه بودهایم؛ ولی با وجود این اتفاقات تنشهای شدیدی در بازار ارز رخ نمیداد که دلیل آن افزایش درآمدهای ارزی دولت و سیاستگذاری مناسب بانک مرکزی بوده است.
وی ادامه داد: درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت افزایش داشته به نحوی که ماهانه ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از نفت درآمد داریم؛ این درحالی است که در سال گذشته متوسط درآمد نفتی ۳ میلیارد دلار بوده؛ بنابراین رشد ۲۰ درصدی درآمدهای ارزی باعث افزایش ذخایر بانک مرکزی شده است.
حمید حسینی اظهار داشت: بانک مرکزی به خوبی توانسته نیازهای ارزی کشور را پوشش دهد به طوری که عرضه ارز پتروشیمیها در ۶ ماه نخست ۱۴۰۳ به میزان قابل توجهی افزایش یافته که این بیانگر ذخایر خوب بانک مرکزی است؛ البته صادرات مواد پتروشیمی و مواد نفتی افزایش چشمگیری نداشته که علت آن هم کاهش قیمت جهانی نفت است؛ اما باید بگوییم که مشکلی در سمت تخصیص ارز از سمت بانک مرکزی وجود ندارد.
عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به تاکید رهبری بر کنترل تورم و نقدینگی گفت: خوشبختانه بانک مرکزی در یکی دو سال گذشته سیاستهایی را به منظور تحقق صحبتهای رهبری در مورد مهار تورم در پیش گرفت؛ به طوری نرخ رشد نقدینگی از ۳۸ درصد به ۲۶ درصد و تورم از ۴۶ درصد به ۳۴ درصد کاهش پیدا کرده و به عبارتی با کنترل ترازنامه بانکها و اجرای سیاست تثبیت توسط بانک مرکزی ابتدا نقدینگی و سپس تورم مهار شد.